Imaxe

A receita debe ser preparada seguindo as instrucións con rigor.

Ingredientes: ovos, pan de millo, aceite.

Materiais: sartén, espumadera, prato, garfo.

Preparación: fritir os ovos. Na mistura pódense utilizar múltiples artiluxios de cociña para desfacer pan e ovos. Eu recomendo aplicar o garfo con enerxía ata obter a mistura desexada.

Cantidades: nun mundo con ovos da casa, cada un do seu tamaño, en que non medimos o grosor do gran do pan nin é preciso ensinar o evidente… a ollo. Non excederse co pan nin na fritura para que a mistura quede húmida polo efecto da xema do ovo.

Sabor: a min sábeme a ser neno nas vacacións en casa dos avós de Coiro despois dun longo día de trasnadas cos primos, sabes ás tardes de verán que seguiron sardiñadas con pan de millo. Sabe a casa e a non ser pretencioso buscando ingredientes exóticos para aparentar ser sofisticado. Sabe a galiñas fedorentas e medio desplumadas e despelexadas polo galo, peteirando e facendo buracos na terra, cagando no que comen.

Presentación: unha vez esmaghuchado a conciencia… papar sen máis. É que fai falla algo máis?

Xa sabemos todos que algún día un gran chef amosaranos este prato coma un descubrimento excepcional, froito da recuperación da cociña tradicional máis perdida e prepararao con pan de millo tranxénico, ovos de galiñas mutantes e daralle un toque de caramelización, nitroxenización ou deconstrución. Tamén porá especias da china e unha salsa de caracois en celo…

Bueno, alá vós.

Advertisements